Taustayhteisöt

Espoon kaupunki

Espoon kaupunki tukee lippukuntamme toimintaa tarjoamalla käyttöömme kolotiloja ja palveluita. Erityisesti nuorten osallisuuskeskus Välkyn palvelut, leirivälinelainaamo, leirikeskukse ja kopiointipalvelu, ovat tärkeitä tukitoimia lippukunnallemme.

Espoon Tuomiokirkkoseurakunta

Tuomiokirkkoseurakunta on usean lähialueella toimivan lippukunnan taustayhteisönä. Seurakunta avustaa lippukuntien toimintaa rahallisesti ja tukee lippukuntia erilaisissa ongelmissa. Seurakunnalta löytyy useita nuorisotyöhön erikoistuneita työntekijöitä, joihin voi tarvittaessa ottaa yhteyttä. Vuosittain kirkolla järjestetään itsenäisyyspäivänä myös partiokirkko.

Vanhan Espoon Partiolaiset (Vespa)

Espoon Metsänkävijät kuuluu Vespaan eli Vanhan Espoon Partiolaisten lippukuntaryhmittymään. Vespan alue järjestää alueen yheisiä tapahtumia (ROK, KITT, Sepeli ja Sapeli). Lisäksi Vespan aluetiimi järjestää aluetapaamisia lipukuntien johtajille sekä kpulutus- ja ohjelmavastaaville.

Espoon Partiotuki

Espoon Partiotuki ryon espoolaisten ja kauniaislaisten partiolaisten aluejärjestö. EPT tukee Espoon ja Kauniaisten kaupunkien alueella toimivien partiolippukuntien toimintaa järjestämällä erilaisia tapahtumia. Espoon Partiotuen jäseniä ovat lähes kaikki Espoon ja Kauniaisten alueella toimivat partiolippukunnat.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. (PäPa) on pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa) toimiva partiopiiri. Pääkaupunkiseudun Partiolaisiin kuuluvat lähes kaikki pääkaupunkiseudulla toimivat suomenkieliset partiolippukunnat. PäPa on Suomen Partiolaisten (SP) jäsen. PäPan tuki lippukunnalle kanavoituu aluetyön kautta (ks. Vespa).

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry on osa maailmanlaajuista partioliikettä. Suomalaiset partiotytöt kuuluvat Partiotyttöjen Maailmanliittoon eli WAGGGSiin (The World Association of Girl Guides and Girl Scouts) ja partiopojat Partiopoikien Maailmanjärjestöön eli WOSMiin (World Organization of the Scout Movement).

Suomen Metsänkävijät

Suomen metsänkävijät on metsänkävijälippukuntien yhteenliittymä. Suomen metsänkävijät ohjaa metsänkävijälippukuntien yhteistä toimintaa. Toiminta koostuu pääasiassat karhulaaksoista, mänkijäkisoista, sähkösanomakisoista ja mänkijäpäivästä. Suomen metsänkävijät myöntää myös mänkijöiden ansiomerkit, karhunkäpälät.